Cheesecake cu fructe de padure

de silvi0ara in Prajituri, 24 Mar 2010 | 7298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 275 g biscuit digestiv (eu am folosit petit beurre asa ca nu am mai adaugat zahar)
  •  100g zahar
  • 130g unt
  • Pentru crema:
  •  300g iaurt cremos
  •  300g crema Mascarpone
  • 150g smantana
  •  5 linguri zahar
  •  2 lingurite zeama de lamiae
  •  2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  •  2 plicuri gelatin
  • 4-5 linguri zahar pentru frisca
  •  Amestecul de fructe:
  • 500g afine,dezghetate daca au fost congelate
  • 300g visine fara sanburi,dezghetate daca au fost congelate
  • 5 linguri zahar
  •  6 linguri apa
  • 3 lingurite amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuiti maruntiti cu untul topit si zaharul(daca folositi biscuit dulci,nu mai adaugati zaharul) si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la innmuiat in 6 linguri apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema mascarpone cu zaharul,apoi se adauga iaurtul ,smantana,vanilia si zeama de lamaieIn continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu zaharul.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim fructele.
Se pun intr-o craticiara afinele si visinile,zaharul si cele 6 linguri de apa.Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute,pana ce zaharul s-a dizolvat bine.Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste fructe si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat.Se lasa sa se raceasca bine.
Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23514
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23515
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23516
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23517
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23518
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23519
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23520
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23521
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23522
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23523
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23524
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 23525

COMENTARII (11)

adasev12 1

06.10.2010, 21:02

imi place...mai e o portie si pt mine?

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:16

Cristinne,eu folosesc o forma cu fundul detasabil,merge usor.Daca nu ai,poti pune o folie de plastic,pui in ea blatul si compozitia,apoi dupa ce se intareste bine scoti folia cu tot cu prajitura,transferi pe un platou si apoi tragi usor folia afara de sub prajitura.

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:17

adasev12,nu mai este de mult,dar cum fac din nou prima felie e pentru tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S