Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)

de slowfoodcuisine in Prajituri, 27 Ian 2011 | 10299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -300 g biscuiti
  • -200 g unt topit
  • -2 linguri zahar
  • Pentru crema de branza:
  • -5 cutii branza Philadelphia
  • -200 g frisca lichida
  • -2 pachete gelatina pentru prajituri
  • -4 linguri zahar
  • -400 g fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere):

Punem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si zaharul si omogenizam.

Intr-o forma de tort cu marginile detasabile (eu n-am avut si am folosit o oala tapetata cu folie alimentara)asezam compozitia si o nivelam. Stratul format nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 cm grosime. Dam vasul la frigider. Untul se va intari si se va forma baza pentru crema de branza.

Urmatorul pas este prepararea cremei de branza. Inmuiem gelatina pentru 10 minute in apa si apoi o incalzim usor fara a o fierbe. In vasul aceluiasi robot de bucatarie (nu am mai multe), mixam crema de branza cu zaharul, adaugam gelatina si frisca batuta.

Incorporam si fructele de padure intregi (pastram cateva si pentru decor), turnam peste blatul de biscuiti si introducem la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este sa stea peste noapte.

 

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

28.01.2011, 08:00

lia maria 1

28.01.2011, 10:01

zaharia_mihaela2005 1

28.01.2011, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S