Cheesecake cu gem si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 26 Aug 2013 | 6497 vizualizari

 

Blat crumble, gem de zmeura, crema de iaurt si smantana, zmeura proaspata...sa fie oare ceva delicios? Eu zic ca da... si va las si pe voi sa descoperiti :)

 

INGREDIENTE

Blat crumble:

  • 175 gr unt
  • 225 gr faina
  • 75 gr zahar brun
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Crema :

  • 500 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 400 gr smantana
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri pline de faina( amidon)
  • vanilie
  • gem de zmeura- un borcanel
  • 300 gr zmeura proaspata + zmeura pentru servit la discretie
  • zahar pudra pentru decor frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu gem si zmeura:

Tin sa va spun de la inceput ca este un desert dulce dar perfect echilibrat daca veti servi cu zmeura proaspata, se vor combina bine cele doua gusturi, dulce si acrisor :)

Daca renuntati la gemul de zmeura puteti suplimenta zaharul din blat cu inca 50 gr.

Daca alegeti aceasta varianta pastrati asa cantitatea de zahar.

Intr-un vas preparam crumble( blatul de biscuiti sfaramiciosi), amestecand untul ( poate fi si rece din frigider si dat pe razatoarea mare)cu faina, zaharul si aromele  timp de un minut pana se transforma in firmituri...foarte simplu.

Tapetam o forma de tarta rotunda cu foaie de copt si asezam blatul . Incingem cuptorul la 180 de grade si tinem tava pentru fix 8 minute.

In aceste 8 minute avem timp sa pregatim gemul si sa preparam crema.

Gemul se amesteca bine cu o lingurita si se lasa deoparte.

Pentru crema vom amesteca cu un tel iaurtul cu smantana si zaharul, apoi vanilia si ouale pe rand amestecand dupa fiecare bine apoi si faina( dupa caz amidonul), adaugam apoi zmeura in crema.

Dupa fix 8 minute scoatem blatul si turnam gemul deasupra cu grija sa nu ne ardem la margini, apoi uniformizam cu o lingura. Turnam si crema gata pregatita si dam la cuptor in total pentru 75 - 80 de minute. Este gata cand mijlocul devine ferm.

Scoatem si daca rezistam lasam la racit( eu nu am avut rabdare si de aceea poate parea mai moale),  intoarcem cu grija pe un platou dupa ce desprindem inelul formei, apoi servim cu zmeura proaspata( decoram dupa dorinta cu zahar pudra si frunzulite de menta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu gem si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu avocado si caramel cu lime- reteta video