Cheesecake cu jeleu

de CookieMonster in Torturi, 22 Apr 2013 | 1210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cheesecake:
  • 350 g branza de vaci
  • 3 oua
  • o cutie de lapte condensat
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 capacel esenta trandafiri
  • Jeleu:
  • 1 kiwi
  • 30 g ananas
  • 50 ml zeama ananas
  • 100 ml suc de portocale (de la o portocala mare)
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu:

Jeleu:

1. Ananasul si kiwi se mixeaza bine.

2. Zeama de ananas, sucul de portocale, apa, zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert. Cand da in clocot adaugati fructele mixate si mai lasati 6-7 minute. Puneti compozitia intr-o forma mai mica decat tava de tort si lasati-o sa se raceasca.

4. In 50 ml apa rece se pune la hidratat gelatina timp de 10 minute apoi incalziti-o putin pe aragaz si adaugati-o peste sucul de fructe.

5. Se lasa la rece cel putin 2 ore.

Cheesecake:

1. Mixam bine ouala si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).

2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de trandafiri si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinu.

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si  se lasa la racit.

4. Peste cheesecake-ul racit adaugam jeleul si il mai lasam 30 de min la rece.

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (15)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:59

Vai, ce gust bun trebuie să aibă!

CookieMonster

CookieMonster 1

23.04.2013, 15:29

multumesc mie mi-a palcut asa ca am mai facut azi unul

CookieMonster

CookieMonster 1

23.04.2013, 16:54

multumesc mie mi-a palcut asa ca am mai facut azi unul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!