Cheesecake cu lamaie

de laylalala in Torturi, 26 Apr 2010 | 2788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza
  • 3 foi de placinta
  • 25 gr unt 
  • zeama de la 1 lamaie
  • 6 linguri zahar cu aroma de vanilie
  • 5 linguri de gris
  • Pentru umplutura
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic (40 gr) pudding cu gust de frisca
  • 720 gr branza cottage
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 175 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 1 plic (8 gr) de Tort-Gelee Transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Pentru baza, incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si unge fiecare foaie cu unt, presar-o cu 2 linguri zahar cu aroma de vanilie apoi suprapune foile.Aseaza foile suprapuse in tava pregatita.Presara foile cu gris, pe toata suprafata.

Pentru umplutura, amesteca zaharul pudra cu praful de pudding.Adauga branza, coaja rasa de lamaie, semintele de vanilie si iaurtul si amesteca bine.Toarna umplutura peste baza din tava.Da prajitura la copt 50-55 minute apoi las-o sa se raceasca.

Pentru decor, taie felii cat mai subtiri de lamaie apoi pune feliile intr-o cratita cu 100 ml apa rece.Adauga 100 gr zahar si pune totul la fiert 30 minute.Dupa 30 minute, se adauga plicul de Tort-Gelee, amestecandu-se continuu cu telul si se lasa sa fiarba 1 minut apoi se ia cratita de pe foc. Toarna deasupra cheesecake-ului amestecul cu coaja de lamaie si zahar preparat apoi da-l la rece min. 1 ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu lamaie-0
Cheesecake cu lamaie-1
Cheesecake cu lamaie-2
Cheesecake cu lamaie-3
Cheesecake cu lamaie-4
Cheesecake cu lamaie-5
Cheesecake cu lamaie-6

COMENTARII (2)

mena29 1

26.04.2010, 22:53

astept si eu o portie,5 furculite

Rocsi 1

27.04.2010, 11:18

putin acrisor...bunnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04