Cheesecake cu lemon curd

de La Ancuta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 3897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 220 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 675 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 180 ml smantana
  • esenta de vanilie
  • Lemon curd
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lemon curd:

Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit.

Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute

Intre timp pregatim umplutura:

Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva zaharul/Adaugam apoi ouale pe rand, mixand dupa fiecare. La finaladaugam smantana si vanilia si omogenizam.

Scoatem tava din cuptor si punem 2/3 din umplutura apoi punem jumatate din cantitatea de lemon curd (reteta aici). Facem un model cu varful unui cutit.

Punem apoi restul umpluturii iar deasupra restul de lemon curd. Facem si deasupra un model cu varful cutitului.

Dam la cuptor, la foc mic 40-50 de minute. Umplutura trebuie sa fie inchegata aproximativ 4 cm incepand din margine. In mijloc ea va fi inca moale.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (~2 ore)

Scoatem apoi din tava si dam la frigider pentru alte 4 ore.

Dupa ce a stat la frigider putem portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu lemon curd-0
Cheesecake cu lemon curd-1
Cheesecake cu lemon curd-2
Cheesecake cu lemon curd-3
Cheesecake cu lemon curd-4
Cheesecake cu lemon curd-5
Cheesecake cu lemon curd-6
Cheesecake cu lemon curd-7

COMENTARII (42)

La Ancuta

La Ancuta 1

21.02.2011, 19:37

Kamy

adry88

adry88 1

16.06.2011, 15:48

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!