Cheesecake cu mere

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 596 vizualizari

 

Ce sa pregatim noi pentru sambata? M-am uitat prin bucatarie si pe masa ma astepta un cos maaare mare cu mere si prune. Prunele au disparut imediat,cand m-am apucat sa fac galuste cu prune (reteta va aparea curand pe blog). Iar cu merele ce sa facem? Numa bine ca in frigider am gasit si crema de branza!! E clar,facem cheesecake bun bun!!
Cheesecake-ul cu mere si nuca a fost delicios! A fost, desigur,pentru ca in cateva ore m-am apucat sa spal tava goala pentru ca cheescake-ul era disparut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300g biscuiti (petit beurre ,sau digestivi)
  • 140g unt (topit)
  • 50g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • 400g crema de branza
  • 2 oua
  • 120g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 mere (eu am folosit 3 mere de marime medie)
  • Pentru topping:
  • 50g faina
  • 50g unt rece
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de fulgi de ovaz
  • cateva nuci macinate
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mere:

           Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine.  Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem hartie de copt). Punem aluatul in tava si cu mana sau un pahar intindem bine aluatul pe fundul tavii. Lasam la cuptor cam 10 minute. Apoi scoatem blatul si il lasam la racit.

           Mixam la viteza mica branza,zaharul si vanilia,pana cand zaharul aproape s-a topit. Apoi adaugam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.
           Pe marginea blatului rece punem felii de mere (spalate si decojite),apoi punem crema de branza.Scuturam putin tava pentru a se intinde uniform crema.Apoi dam la cuptor aprox. 10 minute.

              Amestecam faina cu untul. Dupa ce s-au omogenizat un pic adaugam zaharul si fulgii de ovaz.Trebuie sa obtinem o consistenta firimicioasa.
              Scoatem blatul din cuptor si pe deasupra punem felii de mere (la fel, decojite), punem toppingul, presaram nucile macinate si scortisoara si mai lasam la cuptor 30 minute.
              Cand cheesecake-ul este gata il lasam la racit iar apoi la frigider peste noapte iar dimineata va veti bucura de un desert delicios cu mere! Spor la treaba!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga pe deasupra cheesecake-ului si doua straturi de mere :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu mere 397684
retete culinare - Cheesecake cu mere 397685
retete culinare - Cheesecake cu mere 397686
retete culinare - Cheesecake cu mere 397687

COMENTARII (2)

Adele 1

31.08.2015, 13:07

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S