Cheesecake cu mouse de mango si frisca

de CookieMonster in Torturi, 1 Mai 2013 | 1303 vizualizari

 

Pentru ca mi-a placut cum a iesit celalalt Cheesecake m-am hotarat sa repet experienta

 

INGREDIENTE

Cheesecake:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 500 g lapte condensat ( o cutie xxl)
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • jumate esenta de vanilie

Mousse de mango:

  • 250 g mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc portocale ( o portocala jumate)
  • jumatate de esenta de portocala
  • 200 frisca lichida
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina (10 g)

Frisca pentru ornat

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mouse de mango si frisca:

Cheesecake

1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).

2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu.

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.

Mousse de mango:

1. Mixam bine frisca lichida impreuna cu esenta de portocale.

2. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.

3. Fructul se curata, se mixeaza si se pune la fiert impreuna sucul de portocale, zeama de lamaie si zaharul timp de 5 - 6 minute.

4. Pasati bine amestecul si lasati-l inca 2 - 3 minute pe foc mic pana da in primul clocot.

5. Lasati compozitia sa se raceasca putin si adaugati gelatina incalzita putin, apoi frisca mixata.

6. Turnati mouss-ul peste Cheesecake, nu inainte sa tapetati cu folie alimentara tava de tort si se lasa la frigder 2 - 3 ore. 

Se scoate si se orneaza cu frisca

 

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.05.2013, 22:27

Yamiiii

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:31

of, ce scumpi imi sunteti cu totii Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: