Cheesecake cu mure si ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 20 Aug 2015 | 1023 vizualizari

 

Inca o reteta de vara!
Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 400g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g ciocolata cu lapte

Pentru umplutura:

  • mure (cat sa acopere baza din biscuiti)
  • zahar pentru mure
  • 1kg branza de vaci cremoasa (Pilos)
  • 250g zahar
  • 4 oua

Pentru sosul de mure:

  • cam tot atata mure cata ati folosit la umplutura
  • la fel si zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml apa ramasa dupa ce ati spalat murele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mure si ciocolata:

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.

Tapetam o tava cu hartie de copt (optional). Eu am folosit una dreptunghiulara pentru ca nu am vrut sa iasa ca un tort. Turnam compozitia in ea si o uniformizam, avand grija sa ajunga si pe margine. Murea o spalam si o amestecam cu zahar (putem face asta de la inceput ca sa se mai topeasca). O punem peste biscuiti astfel incat sa acopere cat mai multa suprafata.

Pregatim crema: branza de vaci o mixam cu zaharul si apoi adaugam pe rand cate un ou. Turnam compozitia toata peste mure.

Acum ne ocupam de sos. Murea spalata se stoarce bine si lichidul mov se pastreaza. Se pune pe aragaz (murea) cu zahar si o lasam sa fiarba 2-3 minute. Lichidul il amestecam cu o lingura de amidon si avem grija sa nu ramana cocoloase. Il turnam peste mure si lasam sa mai fiarba cam un minut.

Luam de pe foc si o dam prin sita ca sa nu ramana samburi.Va rezulta un sos putin ingrosat. Il punem alocuri peste branza dupa care, cu o scobitoare, facem cercuri pe suprafata cheesecake-ului.

Urmeaza sa dam tava la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute.Dupa ce trece acest timp oprim cuptorul si mai lasam cheesecake-ul inauntru pentru o ora. Incercati sa nu-l deschideti in acest timp.

Dupa o ora il puteti scoate, il lasati la racit si dupa il puneti  la frigider pentru cel putin o ora.

Stiu, partea cu asteptatul e mai grea, dar cred ca merita, e mult mai bun rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396156
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396157
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396158
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396159
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396160
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396161
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396162
retete culinare - Cheesecake cu mure si ciocolata 396163

COMENTARII (19)

Rocsi 1

21.08.2015, 21:43

Ce fain!

VanessaAli 1

22.08.2015, 10:35

Mersi Rocsi

mihaelar63 1

27.08.2015, 00:24

Placee !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L