Cheesecake cu nuci si caramel

de Dea_Dea in Dulciuri, 11 Oct 2014 | 1067 vizualizari

 

Idee venita pe moment :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • esenta de rom Dr.Oetker.
  • CREMA DE BRANZA.
  • 200 gr branza de vaci
  • 2-3 linguri zahar
  • un borcan de 400 gr smantana de casa
  • 1 lingurita gelatina Dr.Oetker+ 3 linguri de apa

  • MAI AVEM NEVOIE DE :
  • 4-5 nuci
  • sos caramel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu nuci si caramel:

BLAT: Oule se bat bine cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. La final se adauga praful de copt, faina si cacaoa. Se amesteca bine si se pune in forma de chec. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit  30 -35 min . Cand este copt se scoate si se lasa la racit.

CREMA: Branza se pune in castron cu zahar, se amesteca si se lasa cateva minute apoi se mixeazacu blender-ul. Smantana se pune in bol inalt si se bate bine pana devine spumoasa. Gelatina se pune la hidratat cu apa 5 min , apoi se dizolva pe abur .
Frisca se amesteca cu branza si apoi punem gelatina si punem peste blat in forma in care s-a copt. Se da la frigider.
Sa va spun cum am facut eu :
Blatul l-am taiat in doua pe lung, am decupat rotunduri cu forma . In forma rotunda am pus blat , miez de nuca , crema de branza , blat si iarasi crema de branza. Puteti face simplu , doar blat si crema de branza. Se orneaza cu sos caramel

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu nuci si caramel-0
Cheesecake cu nuci si caramel-1
Cheesecake cu nuci si caramel-2
Cheesecake cu nuci si caramel-3
Cheesecake cu nuci si caramel-4
Cheesecake cu nuci si caramel-5

COMENTARII (18)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 22:18

Xandrinne

Xandrinne 1

12.10.2014, 08:37

Minunat!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 09:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!