Cheesecake cu piersici

de Zamfira in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 497 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 300 g biscuiţi (simpli,digestivi)
  • 100 g unt
  • 10 linguri compot de piersici

Crema de brânză

  • 700 g brânză dulce de vaci
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 370 g iaurt gras sau iaurt de piersici
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • piersici dintr-un compot (compot la borcan sau conserva). Putem folosi şi piersici proaspete dar trebuie sa fie coapte foarte bine, zemoase şi foarte moi. Din compot sunt mult mai aromate.
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 ml frişcă

Decor

  • 1 pliculeţ jeleu incolor sau colorat
  • zeama de la compot
  • zahăr conform intrucţiunilor

Zeama compotului îl folosim astfel: 10 linguri la blatul de biscuiţi, restul pentru decorul de jeleu colorat.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici:

Blatul 

Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine detaşabilă. Presăm foarte bine compoziţia cu o lingură. Punem blatl în frigider până când pregătim crema de brânză.

Crema de brânză

Amestecăm brânza cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi iaurtul. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl adăgăm în compoziţie. Tăiem piersicile cubuleţe şi le punem în cremă. În final adăugăm frişca. Amestecăm cu grijă pentru a nu distruge cubuleţele de piersici.     Turnăm crema peste blat. Turnăm jeleu peste crema de brânză. Praful de jeleu se dizolvă în zeama de la compot, se adaugă zahăr. Putem aşeza câteva feliuţe de piersici în jejeul încă moale pentru un aspect interesant. Feliuţele pot să fie din piersici proaspete, sunt mult mai colorate şi acest lucru se va vedea prin jeleu. Punem cheesecake-ul la rece pentru cel puţin 12 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu piersici-0
Cheesecake cu piersici-1
Cheesecake cu piersici-2

COMENTARII (14)

Zamfira

Zamfira 1

01.11.2015, 22:34

Multumesc!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

02.11.2015, 09:51

tare bun!

Zamfira

Zamfira 1

02.11.2015, 19:57

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!