Cheesecake cu piersici

de Zamfira in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 3884 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 300 g biscuiţi (simpli,digestivi)
  • 100 g unt
  • 10 linguri compot de piersici

Crema de brânză

  • 700 g brânză dulce de vaci
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 370 g iaurt gras sau iaurt de piersici
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • piersici dintr-un compot (compot la borcan sau conserva). Putem folosi şi piersici proaspete dar trebuie sa fie coapte foarte bine, zemoase şi foarte moi. Din compot sunt mult mai aromate.
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 ml frişcă

Decor

  • 1 pliculeţ jeleu incolor sau colorat
  • zeama de la compot
  • zahăr conform intrucţiunilor

Zeama compotului îl folosim astfel: 10 linguri la blatul de biscuiţi, restul pentru decorul de jeleu colorat.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici:

Blatul 

Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine detaşabilă. Presăm foarte bine compoziţia cu o lingură. Punem blatl în frigider până când pregătim crema de brânză.

Crema de brânză

Amestecăm brânza cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi iaurtul. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl adăgăm în compoziţie. Tăiem piersicile cubuleţe şi le punem în cremă. În final adăugăm frişca. Amestecăm cu grijă pentru a nu distruge cubuleţele de piersici.     Turnăm crema peste blat. Turnăm jeleu peste crema de brânză. Praful de jeleu se dizolvă în zeama de la compot, se adaugă zahăr. Putem aşeza câteva feliuţe de piersici în jejeul încă moale pentru un aspect interesant. Feliuţele pot să fie din piersici proaspete, sunt mult mai colorate şi acest lucru se va vedea prin jeleu. Punem cheesecake-ul la rece pentru cel puţin 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Zamfira 1

01.11.2015, 22:34

Multumesc!

Gherca Daniela 1

02.11.2015, 09:51

tare bun!

Zamfira 1

02.11.2015, 19:57

Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură magică : ciocolată și nuci