Cheesecake cu portocale (fara coacere)

de Dana_Retetegg in Prajituri, 23 Noi 2012 | 8008 vizualizari

 

In opinia mea, cheesecake-ul este cel mai usor si delicios desert! :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 300 g biscuiti,
  • 150 g unt,
  • 1 esenta de rom;
  • Pt crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 gr zahar pudra,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • esenta de portocala;
  • In plus:
  • felii de portocala,
  • fructe de padure,
  • folie de plastic/aluminiu sau hartie de copt cerata
  • o tava sau cratita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale (fara coacere):

Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de rom. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu hartie de copt. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita cam micuta (20 cm diametrul) si blatul a iesit relativ inalt.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de portocala, coaja de portocala si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul hartiei de copt, apoi am decorat cu fructe de padure si felii de portocala.

Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.

Weekend frumos si insorit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale