Cheesecake cu ricotta si ciocolata

de angyb in Prajituri, 28 Feb 2012 | 6486 vizualizari

 

Primul meu cheesecake dar sunt multumita de rezultat asa ca o sa-l refac .Sursa de inspiratie Miha si Buddy Valastro.

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 350g biscuiti petit
  • 200g unt
  • 2 lg de zahar
  • 50g cacao

CREMA:

  • 500g ricotta
  • 4lg de zahar
  • 5 oua

GLAZURA:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 lg de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si ciocolata:

Blatul: Macinati biscuiti peste care adaugati untul topit,zaharul ,cacao si amestecati bine.Amestecul obtinut intindeti-l intr-o tava cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt.Puneti la rece blatul pana pregatiti crema.

Crema:Separati galbenusurile de albusuri .Amestecati galbenusurile cu ricotta si zaharul Daca il vreti mai dulce adaugati mai mult zahar.Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste crema de ricotta si amestecati de sus in jos.Adaugati crema la blatul de biscuiti si dati-l la cuptor 45 de minute.

Scoateti-l din cuptor si lasati-l un pic la rece dupa care adaugati glazura de ciocolata (topiti ciocolata impreuna cu laptele pe bagno marie)

Lasati la frigider 3 4 ore.

TIPS-URI

1

Scoateti inelul doar cand este racit cheecake-ul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la pahar