Cheesecake cu rubarba

de silvi0ara in Prajituri, 10 Iul 2010 | 1905 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:  

  • 275g biscuit petit beurre  
  • 140g unt    
  • Pentru crema:  
  • 500g crema de branza 20%grasime  
  • 140g smantana  
  • 250ml frisca lichida  
  • 6 linguri zahar  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • 1 plic gelatina pudra    

Amestecul de fructe:  

  • 4 tije rubarba-800g  
  • 4 linguri zahar  
  • 10 capsuni  
  • 200ml apa  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • 1 ½ lingura amidon de porumb    

Pentru décor:  

  • 8-10 capsuni proaspete  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rubarba:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit  si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, ,smantana si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim rubarba.

Intr-un vas punem 2ooml apa,4 linguri zahar si zaharul vanilat,dupa care adaugam rubarba taiata in secmente de 2 cm.lasam la foc mic cca 10 minute,(pentru mai multa aroma si savoare,am adaugat si cateva capsuni taiate in doua)apoi punem fructele la scurs. Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste sucul pastrat si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat,se adauga bucatelele de rubarba.Se lasa sa se raceasca bine. Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.Pentru décor eu am pus si cateva capsuni proaspete.Combinatia de rubarba si capsuni este delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40957
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40958
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40959
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40960
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40961
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40962
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40963
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40964
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40965
retete culinare - Cheesecake cu rubarba 40966

COMENTARII (14)

nadina73 1

11.07.2010, 18:23

mama ce bine arata super 5 furcu din start

silvi0ara 1

11.07.2010, 19:37

Nadina,esti o dulce.

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S