Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

de mirela0911 in Dulciuri, 11 Mai 2016 | 5432 vizualizari

 

Si am ajuns si eu la jumatatea miei, adica la reteta cu nr. 500! Poate pentru unii pare putin :D dar pentru mine e ceva wow. Si ca sa marchez aceasta cifra rotunda si frumoasa :P am ales acest cheesecake (imi place la nebunie) care mi-a incantat papilele gustative. M-am inspirat de pe internet pentru aceasta reteta si l-am facut cu ce ingrediente am avut eu la indemana. :X

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 250 g biscuiti Petit Beure
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt

Pt. umplutura:

  • 400 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline cu unt de arahide
  • 2 lg smantana
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g smantana grasa
  • batoane de ciocolata cu jeleu

Pt. ornat:

  • crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
  • 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500:

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. 

Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte.

Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. 

Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. 

Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara.

Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm.

Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. 

Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. 

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 26 cm.

2

Daca preferati mai dulce, se poate adauga zahar in plus.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

4

Daca branza e cremoasa, se foloseste si gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

mirela0911 1

16.05.2016, 19:39

Marcela multumesc!

RuxyRux 1

17.05.2016, 23:53

Exceptional...cu felicitari MIrelusa dulce foc! Unde mai pui si mare dansatoare...bravo! Copilasii tai sunt cei mai castigati!

mirela0911 1

18.05.2016, 12:36

Saru'mana multumesc mult de tot, Ruxy! Pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea