Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 11 Iun 2019 | 3668 vizualizari

 

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake - Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! Are tot ce-i trebuie! Te felicit pentru ea! Zic si eu ca proful de mate - Ai lucrat foarte bine!"
:)))
Ce introducere mai frumoasa as fi putut face la acest desert super-cremos si bun, care ne-a cucerit pe toti din casa?
Provocarea din campania "Deserturi rapide pentru copii la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune”. m-a dus imediat cu gandul la cheesecake, stiind ca este un desert care nu are nevoie de rumenire, stiind ca s-ar preta foarte bine pregatirii in acest aparat. Si nu m-am inselat! Chiar este perfect pentru copii, atat prin continut cat si prin modul de gatire. Dar nici noi, adultii, nu ne-am dat DELOC inapoi :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
    • 200 g biscuiti cu cacao
    • 100 g unt
    Pentru umplutura de branza
    • 500 g crema de branza
    • 100 ml frisca LaDorna
    • 120 g zahar
    • 3 oua
    • 2 linguri cu varf amidon alimentar (e ok si faina dar v-as recomanda amidonul, e mult mai fin)
    • 2 plicuri zahar vanilinat
    • 150 g zmeura
    Pentru sos
    • 200 g zmeura
    • 4 linguri zahar
    • 3 liguri apa
    • o lingura amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune:

Pregateste o forma inelara cu diametrul de 18 cm.

Mixeaza biscuitii si amesteca-i bine cu untul topit si racit.

Toarna amestecul in forma rotunda si, cu ajutorul unei linguri sau cu mana, preseaza-i bine tapetand fundul formei.

Imbraca fundul formei pe exterior cu folie de aluminiu ridicand usor si pe laterale, apoi introdu forma la rece (sa nu intre apa/abur)

Pregateste umplutura.

Intr-un vas pune toate ingredientele, cu exceptia fructelor si amesteca totul cu un blender doar pana la omogenizare, aprox 2 minute. Adauga fructele si amesteca usor, doar cat sa le imprastii, fara a face o omogenizare totala.

Scoate forma de la rece si toarna umplutura.

In vasul aparatului Multicooker-ului Crock Pot express cu gatire sub presiune toarna 200 ml apa si introdu gratarul de inox.

Introducem tava in vas, o asezam pe gratar si o acoperim c-o bucata de hartie de copt, sa nu curga in umplutura aburul format. 

Blocam capacul, supapa si pornim aparatul.

Setam programul Manual, timpul 35 minute si presiunea High.
Initial pe afisaj va aparea HEAT, apoi timpul setat.

Cand programul va fi gata, aparatul va emite un semnal sonor. Lasati forma in vas inca 10 minute, apasati STOP si eliberati supapa. Lasati sa se raceasca apoi bagati la frigider pentru cateva ore - eu recomand peste noapte.

Scoateti tava, treceti cu lama unui cutit pe langa cheesecake sa-l dezlipiti bine de forma, apoi desfaceti inelul.

Pregatiti sosul.

Eu am folosit zmeura congelata si implicit a fost zemoasa; daca folositi proaspata puneti o idee mai multa apa.

Amestecati pe foc zmeura cu apa si zaharul pana cand cristalele de zahar s-au diluat.

Amidonul il diluati in putina apa si-l adaugati peste zmeura.

Amestecati pana cand da in clocot si sosul s-a ingrosat.

Puteti trece sosul prin sita, sa scoateti samburii, la noi nu a fost cazul, ne place asa.

Turnati sosul rece peste cheesecake si intindeti usor.

Il feliati cu un cutit subtire, bine ascutit, clatind lama dupa fiecare taiere.

A fost delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.06.2019, 20:50

Ce frumos a putut sa descrie Mona prajitura! Cat de bine arata si ce delicios!

RuxyRux 1

13.06.2019, 20:57

Prajitura perfecta!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:43

Ador cheesecake-ul asa ca vreau o felie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune