Cheesecake cu zmeura si capsuni

de scortisoara in Prajituri, 22 Iun 2013 | 2465 vizualizari

 

Ce poti face cu un kil de branza ? Cheeeeeeeeesecaaake. Si inca unul cremos si cu parfum de zmeura :).

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti simpli
  • o lingura de cacao
  • 150 g unt
  • 750 g branza de vaci cremoasa
  • 300 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 oua + 2 galbenusuri
  • jumatate cana smantana
  • o cana de capsuni si capsuni
  • 1 plic glazura incolora pentru prajituri (din aia cu care se pune peste fructele de pe o tarta)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura si capsuni:

Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pregatim branza. O punem intr-un bol si o mixam putin, adaugam apoi zaharul. Dupa ce se topeste zaharul adaugam ouale cu tot cu cele 2 galbenusuri + smantana si coaja de lamaie. Se poate adauga sirop de zmeura sau chiar fructe maruntite. Turnam compozitia peste blat si dam la cuptor, in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute , sau pana se intareste. Lasam sa se raceasca apoi.

Glazura. Dam prin blender sau pisam bine de tot capsunile si zmeura. Urmam instructiunile de pe plicul cu glazura (200 ml apa + praful acela + 2 lg. zahar -> clocot), lasam putin sa se raceasca apoi amestecam cu capsunile. Turnam rapid peste cheesecake si voila. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, preferabil pe noapte.

Sa aveti pooooftaa! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu zmeura si capsuni-0
Cheesecake cu zmeura si capsuni-1
Cheesecake cu zmeura si capsuni-2

COMENTARII (22)

scortisoara 1

24.06.2013, 11:40

Multumesc Dea!
Panacris

scortisoara 1

24.06.2013, 11:41

ai zis-o bine Diaconta :> !

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 10:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41