Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii

de Isabela_C in Prajituri, 25 Iul 2011 | 5369 vizualizari

 

Cu ce puteam sa intampin vara decat cu un minunat cheesecake cu fructe de sezon. Cum le zic eu, dulcinee varatice ^_^ . Zmeura, afine, coacaze rosii, pe toate le gasiti in supermarket-uri si profitati de ele din plin. Cred ca "din cauza lor" iubesc eu vara. Pentru ca pot manca pe saturate atatea fructe bune si gustoase, ca poate trece si o saptamana fara sa mi se faca pofta de ciocolata :)). Dupa cum vedeti cheesecake-ul a devenit prajitura mea preferata, mereu ma gandesc la retete noi, cum sa le combin, sa iasa o praji bunaaa.

 

INGREDIENTE

  • Baza de biscuite:
  • - 125 g biscuti digestivi sau simpli
  • - 60 g unt
  • Strat de branza:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - sare, vanilie
  • - 250 g smantana groasa
  • - 500 g ricotta
  • - 2 linguri amidon
  • fructe la alegere.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii:

Eu am facut la jumatate, unul mai micut, pentru ca l-am papat doar eu.

Preparare baza de biscuti: topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen. Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.

Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pna devine crema. Adaugati smantana si amidonul. Ricotta si mixati pna ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.

TIPS-URI

1

 Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava. La rece pentru cateva ore.

2

Il decorati dupa pofta inimii si il savurati cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese