Cheesecake in trei culori

de ala_oancea in Prajituri, 6 Iul 2009 | 2251 vizualizari

 

Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 500 gr mascarpone
  • 100 ml lapte
  • 5 oua
  • 100 gr ciocolata
  • 200 gr zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 100 gr amidon
  • 4 linguri gem de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake in trei culori:

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. O parte se amesteca cu gemul de capsuni (puteti folosi piure de fructe), iar o alta parte cu ciocolata topita in lapte. Se intinde aluatul intr-o forma de 26 cu peretii detasabili, si pe margini pana sus. Se toarna compozitia cu caspuni, apoi cea simpla, apoi cea cu ciocolata. Se coace o ora la 180C. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Am ornat cu frisca si rulouri de napolitana.

Vad ca ordinea straturilor nu s-a pastrat ... compozitia cu cioco s-a dat la fund ca era mai lichida :) Oricum arata bine si asa si gustul este foarte bun.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake in trei culori 5585
retete culinare - Cheesecake in trei culori 5586
retete culinare - Cheesecake in trei culori 5587
retete culinare - Cheesecake in trei culori 5588
retete culinare - Cheesecake in trei culori 5589
retete culinare - Cheesecake in trei culori 5590

COMENTARII (6)

ala_oancea 1

06.07.2009, 20:22

Va multumesc Da, intradevar, foarte buna si racoroasa.

ala_oancea 1

08.07.2009, 10:59

Multumesc Alina ! Poti sa iei reteta, cu cea mai mare placere !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D