Cheesecake la rece

de Pushaa in Prajituri, 24 Mai 2014 | 16312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 fraf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema:
  • 500 gr crema de branza
  • 200 gr iaurt
  • 500 gr frisca lichida
  • 20 gr gelatina
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • decor :
  • 400 gr gem de visine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Turnam aluatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu 20 min.

Crema:

Amestecam bine crema de banza cu zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie  si iaurtul. Cu ajutorul unui mixer spumam branza timp de 2-3 minute. Apoi adaugam gelatina hidratata. Lasam la frigider jumatate de ora. Intre timp batem frisca. Amestecam frisca cu crema de branza. 

Asamblare:

Punem blatul pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Insiropam blatul cu un sirop din: 200 ml apa, 3-4 linguri zahar putina zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam crema si nivelam. Dam la frigider jumatate de ora apoi punem gemul deasupra. Dam la frigider peste noapte.

Scoatem inelul cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata