Cheesecake la rece

de Pushaa in Prajituri, 24 Mai 2014 | 10661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 fraf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema:
  • 500 gr crema de branza
  • 200 gr iaurt
  • 500 gr frisca lichida
  • 20 gr gelatina
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • decor :
  • 400 gr gem de visine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Turnam aluatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu 20 min.

Crema:

Amestecam bine crema de banza cu zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie  si iaurtul. Cu ajutorul unui mixer spumam branza timp de 2-3 minute. Apoi adaugam gelatina hidratata. Lasam la frigider jumatate de ora. Intre timp batem frisca. Amestecam frisca cu crema de branza. 

Asamblare:

Punem blatul pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Insiropam blatul cu un sirop din: 200 ml apa, 3-4 linguri zahar putina zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam crema si nivelam. Dam la frigider jumatate de ora apoi punem gemul deasupra. Dam la frigider peste noapte.

Scoatem inelul cu grija.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake la rece-0
Cheesecake la rece-1
Cheesecake la rece-2
Cheesecake la rece-3
Cheesecake la rece-4
Cheesecake la rece-5
Cheesecake la rece-6
Cheesecake la rece-7
Cheesecake la rece-8
Cheesecake la rece-9

COMENTARII (16)

Luckycake

Luckycake 1

24.05.2014, 14:04

foarte bun!

Pushaa

Pushaa 1

24.05.2014, 18:09

ma bucur ca va palace fetelor!

Rocsi

Rocsi 1

24.05.2014, 21:55

Super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!