Cheesecake marmorat

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 7301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt 82% grasime
  • 80-100 ml lapte
  • 2-3 linguri sirop flori de soc
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 2-3 linguri sirop flori de soc
  • 50 gr ciocolata 52% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake marmorat:

Pentru blat: cu ajutorul robotului macinam biscuitii, eu am vrut sa nu fie foarte marunti, sa se mai vada si bucatele albe de biscuiti in blat. Peste biscuitii maruntiti punem zaharul, pudra de roscove si amestecam. Adaugam ingredientele umede: siropul de soc, untul topit si racit, amestecam si treptat adaugam cate putin lapte rece pana compozitia se leaga. Luam o forma rotunda cu pereti detasabili, o ungem bine cu unt, punem compozitia in forma, iar cu dosul unei linguri nivelam si in acelasi timp apasam peste compozitie sa se niveleze si sa se preseze.

Pentru umplutura: mixam branza de vaci sa devina cat mai fina. Adaugam zaharul si smantana si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Adaugam siropul de soc si ouale pe rand in timp ce mixam. La fel procedam si cu amidonul. Turnam compozitia peste blat, dar oprim aproximativ 4-5 linguri din compozitie. Topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu compozitia oprita. Compozitia de ciocolata o punem intr-un pos cu dui rotund si din loc in loc distribuim compozitia de ciocolata in cel de branza. Introducem o scobitoare si ne jucam pe suprafata cheescake-ului dand forme. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 50 minute, oprim focul si mai lasam pentru inca 10 minute in cuptor, deschidem usa si lasam prajitura sa se raceasca in cuptor. O dam la frigider pt o ora, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

daca nu aveti sirop din flori de soc folositi vanilie sau esenta preferata

2

pentru a se taia frumos cheescake-ul incalziti lama cutitului la flacara aragazului

3

daca aveti cuptor cu ventilatie si nu doriti sa se rumeneasca deasupra cheescake-ul, atunci folositi numai flacara de jos a aragazului, puneti forma rotunda cu cheescake in tava mare a aragazului, iar in tava turnati 2 cani apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 22:25

Xandrinne 1

12.10.2014, 08:51

Ce frumos arata!!

mihaelar63 1

16.01.2015, 16:39

Ce de buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata