Cheesecake - New York Style

de iqphantom in Prajituri, 31 Ian 2013 | 8663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt topit
  • Optional :
  • 2 lingurite de zahar brun
  • Umplutura:
  • 450 gr branza de vaci
  • 500 gr smantana fermentata
  • 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
  • 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • Glazura:
  • 500 gr smantana fermentata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake - New York Style:

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.

Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)

Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.

Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.

 

 

 

TIPS-URI

1

Tarta se scoate din forma cand e rece altfel se risca ruperea blatului si craparea suprafetei.

2

Se raceste 2-3 ore in frigider ( sau mai mult daca nu sunt pofticiosi care sa o incerce).

3

Se poate servi cu sos de fructe, dar noua ne place asa cum e.

COMENTARII (8)

iqphantom 1

03.02.2013, 09:52

multumesc Bya si Diana xoxo

Cris2711 1

09.02.2013, 22:36

super reteta,si eu am o prietena din Turda dar locuieste de cativa ani in Alba

iqphantom 1

13.02.2013, 20:40

merci Cris2711...mica e lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D