Cheesecake OREO

de mirela0911 in Prajituri, 10 Apr 2011 | 16000 vizualizari

 

Am pus ochii pe aceasta reteta de ceva vreme, dar tot nu aveam ce trebuia. Mai ales biscuiti OREO. Asa ca am folosit reteta Brandusei pt biscuiti si am executat-o. Si nu-mi pare rau ca am facut-o. E tare buna, doar e cu branza.

 

INGREDIENTE

  • 36 biscuiti OREO fara crema
  • 1/2 cup unt
  • 900g branza de vaca 
  • 1 cup zahar
  • 1 cup smantana
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake OREO:

Se incalzeste cuptorul la 160 grade.

Intr-o tava de aprox 33x22 cm (13x9 inch) se pune hartie de copt la capete sa fie putin mai lunga.

24 de biscuiti OREO se zdrobesc marunt. Un sfert de cup de unt se topeste si se amesteca cu biscuitii zdrobiti. Se intinde pe fundul tavii apasand bine cu o lingura.

Branza se bate cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam smantana si esenta de vanilie si batem bine. Ouale se adauga cate unul, batand bine dupa fiecare. Biscuitii ramasi se rup in bucati si se amesteca usor cu crema de branza. Se toarna peste crusta. Se coace pt aproximativ 45-60 minute (in functie de cuptor) sau pana cand scobitoarea iese curata din mijlocul prajiturii. Se lasa la racit.

Intre timp ciocolata si restul de unt se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit putin se toarna peste prajitura. Se baga la frigider pt 4 ore dupa care se serveste. La mine a stat in frigi peste noapte.

Inainte de a taia prajitura se scoate din tava cu ajutorul capetelor de hartie mai lungi dupa care se portioneaza.

TIPS-URI

1

Eu am folosit doar jumate din cantitatile de mai sus.

2

Reteta originala este cu branza Philadelphia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake OREO" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (25)

adry88 1

01.06.2011, 10:50

bun

cornelia16_2002 1

27.02.2016, 09:27

cat e masura cup pt unt?

mirela0911 1

27.02.2016, 11:11

Cornelia, aproximativ 100-110 g unt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii