Cheesecake Padurea Neagra

de laura_n in Torturi, 19 Ian 2014 | 12879 vizualizari

 

yuum! un yuuum din ala mare!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr)
  • 50 gr unt
  • pt umplutura:
  • -500 gr crema de branza (eu folosesc Fagaras, cu continut de grasime 20%)
  • 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia)
  • 120 gr zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • 2 oua
  • 3 lg smantana grasa
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 praf sare
  • pt frisca:
  • 400 gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%)
  • 4 lg zahar pudra
  • pt topping de fructe:
  • 200 gr cirese + visine
  • 50 ml apa
  • 1 lgta. amidon
  • 2-3 lg zahar alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Padurea Neagra:

Pornim cuptorul, la foc mediu.

Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam la cuptor pentru cateva minute, la foc mediu. Scoatem si lasam un pic la racit.

Intr-un vas/ castron, punem zaharul, cacaoa, sarea si amestecam sa se distribuie uniform toate ingredientele. Adaugam crema de branza si cu ajutorul unui mixer, amestecam sa se omogenizeze. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam un pic sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o turnam peste compozitia de branza. Amestecam din nou si la sfarsit adaugam smantana si frisca lichida. Mixam pentru ultima oara si batem castronul de masa, astfel incat sa iasa bulele de aer. Batem de vreo cateva ori, si o sa vedeti cum ies la suprafata bulele de aer.

Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am lasat sa se raceasca peste noapte.

Ciresele si visinele le punem intr-un vas, cu zaharul, amestecam o lingurita mica de amidon cu apa si o turnam peste fructe. Punem pe foc cat sa se lege un pic siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

Luam un vas de inox/aluminiu  (preferabil metalic) si turnam smantana. Mixam intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Fiind o smantana grasa, va iesi o frisca grozava, cu gust autentic. Dam la frigider pana o folosim. Frisca am facut-o a doua zi.

Dupa ce s-au racit toate, scoatem inelul de la forma de copt, ornam cu frisca rece si adaugam peste, cate o visina sau o cireasa, si punem si un pic din sirop. Presaram fulgi de ciocolata si dam la rece pentru vreo 2-3 ore.

Savuram cu placere o felie delicioasa, fara regrete sau sentimente de vinovatie :))))

 

TIPS-URI

1

fara tipsuri in seara asta ca sunt obosita! :)))

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake Padurea Neagra-0
Cheesecake Padurea Neagra-1
Cheesecake Padurea Neagra-2
Cheesecake Padurea Neagra-3
Cheesecake Padurea Neagra-4
Cheesecake Padurea Neagra-5
Cheesecake Padurea Neagra-6
Cheesecake Padurea Neagra-7
Cheesecake Padurea Neagra-8

COMENTARII (69)

Tuxedo

Tuxedo 1

16.02.2015, 15:05

Iubita mea, de cand am vazut cheesecake-ul asta l-am facut de 2 ori! Este suuuper buun, combinatia asta de ciocolata si frisca si fructe este dementiala! Chiar ieri am mai facut unul dar eu il fac la rece, oricum merita 1000 de voturi, nu 50! Te puup!

-Licurici-

-Licurici- 1

24.06.2015, 10:08

superb!

Aletta

Aletta 1

25.07.2016, 14:54

de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01