Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

de simona72 in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 947 vizualizari

 

Ador cheesekace-urile, bine eu ador branza:)) deci nici nu se pune problema cat de mult imi plac prajiturile cu branza. Acesta este un cheesecake simplu, este o reteta care bantuie netul, asa zisul Cheesecake japonez. Eu am avut ceva mai multa branza si am adaptat reteta la ingredientele mele. Este simplu, usor de preparat si tot asa de usor si rapid s-a mancat:))

 

INGREDIENTE

  • 450 gr branza dulce de vaci(eu am avut proaspat facuta de mine)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • un praf mic de sare
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml lapte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se adauga galbenusurile, se mixeaza pana la incorporare, cu o spatula se curate peretii vasului si se mixeaza pana la incorporarea uniforma. Amidonul se dilueaza in laptele rece, se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.Se adauga in robot, peste crema de branza. Ciolcolata alba se rupe in bucati, se pune intr-un castron, se adauga si untul si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata si untul sunt topite complet. Amestecul de ciocolata si unt topit se adauga la crema de branza. Se amesteca cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. La crema de branza se adauga 2-3 linguri de spuma de albus, se amesteca cu telul tip para, cu miscari de jos in sus pana la incorporare. Se adauga treptat toata spuma si se amesteca usor pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.

Se transfera compozitia de cheesecake intr-o tava cu fundul tapetat cu hartie de copt, iar pe margini se pulverizeaza  putin ulei. Eu am folosit o tava din silicon cu diametrul de 20 cm.

Se pune forma rotunda cu cheesecake intr-una mai mare, se adauga apa fierbinte in tava mai mare pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute, se reduce temperature la 160 grade si se mai lasa inca 15 minute, se opreste focul, se intredeschide usa si se mai lasa alte 15 minute in cuptor. Se lasa sa se raceasca complet apoi se da la frigider pentru 2-3 ore(eu l-am lasat peste noapte). Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405930
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405931
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405932
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405933
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405934
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405935
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405936
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405937
retete culinare - Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez 405938

COMENTARII (19)

Panacris 1

13.10.2015, 21:39

Rocsi 1

14.10.2015, 20:10

Iau o bucatica!

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 19:32

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55