Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

de Camelya in Dulciuri, 9 Ian 2016 | 451 vizualizari

 

Am zis să fac și eu adevăratul cheesecake fără să îl mai inventez așa cum am făcut ultima dată când l-am preparat. :) Această retetă minunată de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a îndulcit ziua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crustă:
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 100 gr unt
  • 1 lingură gem de capșuni
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri de smântană grasă ( 25%)
  • 1 lingură și jumătate de amidon alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake simplu cu topping de ciocolată:

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și amestecăm bine. Ungem cu unt o tava rotundă detașabilă cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tavă mai mare și mi-a ieșit mai subțire cheesecake-ul. Turnăm amestecul de biscuiți în formă. Distribuim în mod egal compoziția ajutându-ne de o lingură sau cu mâna și tapetăm bine pe fundul formei. Dăm tava la rece până pregătim umplutura. Pentru umplutură trebuie să mixăm brânza de vaci cu zahărul si smântâna până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând ouăle, mixând după fiecare. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul vanilat, amidonul alimentar și frișca. Mixăm pentru două minute. Scoatem forma de la rece și o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnăm umplutura și o introducem din nou în cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet îl mai lăsăm la cuptor. Verificăm cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie să fie rumen la suprafată. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și caramel. Îl puteți servii cu ce doriți (dulceată, fructe, frișca, miere, nuci). 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421741
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421742
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421746
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421747
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421748
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421749
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421751
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421753
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421754
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421756
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421757
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421758
retete culinare - Cheesecake simplu cu topping de ciocolată 421759

COMENTARII (15)

Camelya 1

09.01.2016, 22:08

Multumesc tuturor

noiinbucatarie 1

10.02.2016, 20:11

de facut

Camelya 1

17.02.2016, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D