Chefal cu rosii in pergament

de simona72 in Peste, 23 Aug 2014 | 5966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati chefal
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 1 lingurita sos curry
  • 1 lingurita pasta de patrunjel sau patrunjel proaspat tocat marunt
  • 8 rosii mari si carnoase taiate in jumatati
  • pt garnitura:
  • 1 ceasca orez
  • 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 3 cani apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu rosii in pergament:

Pestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau pasta. Se amesteca toate ingredientele si se unge bine pestele cu acest sos. Langa peste se aseaza jumatati de rosii si capatana de usturoi intreaga, taiata doar putin la capete. Se impacheteaza bine in hartia pergament in asa fel incat sa fie cat mai ermetic. Eu am pliat marginile si le-am prins cu capsatorul. Dam tava in care am pus pestele la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. 

Adunam tot sosul lasat de peste dupa coacere si-l punem intr-un castronel. Capatana de usturoi care a stat la cuptor, o strangem de partea netaiata sa scoatem cateii de usturoi copti, Ii punem in castronelul cu sosul de la peste, ii pisam cu dosul unei furculite, mai adaugam un praf de sare si piper, sucul de la o jumatate de lamaie si amestecam. Acest sos format il punem peste orezul fiert in apa cu un praf de sare. Amestecam bine si servim cu felii de lamaie si frunze de menta. Noi am mancat cu un sos pe baza de iaurt. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu rosii in pergament" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chefal la cuptor