Chefal cu sos de portocale si orez basmati

de simona72 in Peste, 22 Dec 2013 | 2488 vizualizari

 

Inspiratie proaspata de dimineata de la bucatarasul nostru suprem...cum tot aveam de gand azi sa fac peste am zis sa pun in practica reteta, cu mici modificari...Intradevar, un deliciu. Multumesc>:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal de aproximativ 800gr-1 kg
  • 2 portocale
  • coaja de la 1 limeta
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • pt sos:
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • sucul de la 1 portocala(apoximativ o cescuta)
  • 1 cescuta vin alb
  • sare si piper alb
  • 1 lingurita miere
  • pt orez:
  • 1 ceasca orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu sos de portocale si orez basmati:

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala careia i-am razaluit coaja o taiem felii si o punem intr-un vas termorezistent. Peste feliile de portocala punem bucatile de peste, iar in tava adaugam si o cescuta de apa. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20-25 minute. Cat pestele sta la cuptor pregatim sosul si orezul.

Punem o craticioara pe foc cu trei cani de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot adaugam cana de orez. Lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem surplusul de apa, daca mai este, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam.

Pt sos:punem ultul si uleiul de masline intr-o craticioara pe foc, cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam cu un tel. Adaugam sucul de portocala si vinul. In tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda de vas. la urma adaugam si sare si piper alb dupa gust si o lingurita miere. Puneti o forma rotunda pe o farfurie, umpleti cu orez basmati, peste puneti 2 felii de portocala, una bucata de peste si sos. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

nu am avut un vin alb de foarte buna calitate, asa ca am adaugat un pic de miere la sos pt ca se simtea putin acru de la vin(folositi un vin de buna calitate)

2

daca intalniti acest peste proaspat in magazine, nu-l ocoliti, este foarte bun, nu are multe oase si provine din pescuit(pretul/kg este de 22 lei proaspat)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286021
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286022
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286023
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286024
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286025
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286026
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286027
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286028
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286030
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286031
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286032
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286033
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286034
retete culinare - Chefal cu sos de portocale si orez basmati 286035

COMENTARII (21)

Rux 1

22.12.2013, 23:26

Arata grozav!

marcela1979 1

23.12.2013, 06:52

diaconta 1

26.12.2013, 23:28

ce super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D