Chefal cu sos de portocale si orez basmati

de simona72 in Peste, 22 Dec 2013 | 6490 vizualizari

 

Inspiratie proaspata de dimineata de la bucatarasul nostru suprem...cum tot aveam de gand azi sa fac peste am zis sa pun in practica reteta, cu mici modificari...Intradevar, un deliciu. Multumesc>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal de aproximativ 800gr-1 kg
  • 2 portocale
  • coaja de la 1 limeta
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • pt sos:
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • sucul de la 1 portocala(apoximativ o cescuta)
  • 1 cescuta vin alb
  • sare si piper alb
  • 1 lingurita miere
  • pt orez:
  • 1 ceasca orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu sos de portocale si orez basmati:

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala careia i-am razaluit coaja o taiem felii si o punem intr-un vas termorezistent. Peste feliile de portocala punem bucatile de peste, iar in tava adaugam si o cescuta de apa. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20-25 minute. Cat pestele sta la cuptor pregatim sosul si orezul.

Punem o craticioara pe foc cu trei cani de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot adaugam cana de orez. Lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem surplusul de apa, daca mai este, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam.

Pt sos:punem ultul si uleiul de masline intr-o craticioara pe foc, cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam cu un tel. Adaugam sucul de portocala si vinul. In tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda de vas. la urma adaugam si sare si piper alb dupa gust si o lingurita miere. Puneti o forma rotunda pe o farfurie, umpleti cu orez basmati, peste puneti 2 felii de portocala, una bucata de peste si sos. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

nu am avut un vin alb de foarte buna calitate, asa ca am adaugat un pic de miere la sos pt ca se simtea putin acru de la vin(folositi un vin de buna calitate)

2

daca intalniti acest peste proaspat in magazine, nu-l ocoliti, este foarte bun, nu are multe oase si provine din pescuit(pretul/kg este de 22 lei proaspat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu sos de portocale si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chefal la cuptor cu legume