Cherry Pie

de ANCA in Prajituri, 29 Iun 2011 | 2533 vizualizari

 

Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aproximativ 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  •   Pt topping:
  • 6-7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • trei sferturi de pachet de unt
  • un zahar vanilat
  • Umplutura:
  • cam 1 kg cirese, fara sa,buri
  • 5 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry Pie:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).

Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.

Zahar puneti dupa gust.

Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .

Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.

Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cherry Pie 112420
retete culinare - Cherry Pie 112421
retete culinare - Cherry Pie 112422
retete culinare - Cherry Pie 112423
retete culinare - Cherry Pie 112424
retete culinare - Cherry Pie 112426

COMENTARII (24)

adry88 1

02.07.2011, 16:16

bunaaaa

ANCA 1

03.07.2011, 11:32

cu poftele mele, am ajuns la 3 d-astea in vreo 10 zile si tot nu m-am saturat...

diaconta 1

03.07.2011, 11:55

pai si mie mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D