Cherry Pie

de vanilla in Dulciuri, 29 Iun 2010 | 2815 vizualizari

 

Placinta cu visine tipica si clasica Romanian style, un simplu piscot peste care adaugam continutul unui borcan de visine...si e gata treaba...20 de min mai tarziu e gata coapta si mancata.....:))
Cherry Pie e varianta americana , mai laborioasa si mult mai delicioasa!!! Umplutura poate fi situata undeva intre crema si fruct natur din compot. Datorita amidonului zeama din compot se face o crema fina dulce acrisoara.
Aveti mai jos reteta!!! Nu ezitati sa o incercati!!! Regretele vor fi doar la cantitate...adica : O sa regretati ca nu ati facut o portie dubla!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 gr de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg esenta de lamaie
  • 8 lg de apa calduta
  • 100 gr unt la temperatura camerei.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 gr de visne sau cirese- eu am pus visine. Pot fi proaspete, congelate sau din compot.
  • zeama de pe compot
  • 1 anason stelat
  • 2 lg de amidon
  • 2 lg praf de scortisoara
  • 5 lg de zahar brun
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 1 albus de ou
  • 4-5 linguri de zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry Pie:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie.
Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai adauga 2-3 lg de faina. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se pune pe foc mic zeama de visine cu amidonul, zaharul, scortisoara si anasonul. Se amesteca incontinuu. Dupa ce da in clocot teoretic ar trebui sa se ingroase putin cate putin. Se scoate anasonul. Peste crema astfel obtinuta se pun visinele fara samburi si se mai da un clocot amestecand incontinuu.

Se scoate aluatul din frighider si se taie un sfert din bila de aluat. Bucata ceea mai mare se intinde intr-o tava rotunda, inclusiv pe pereti. Deoarece aluatul contine o cantitate destul de mare de unt nu mai este nevoie sa ungeti tava. Se toarna peste umplutura de visine. Din bucata de aluat ramasa se face un grilaj care se pune deasupra umpluturii.

Se bate un albus de ou si se unge grilajul si marginile prajiturii. Se presara deasupra zaharul brun si se da la cuptor cam o jumatate de ora.
Se serveste calduta si cu multa pofta!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cherry Pie-0
Cherry Pie-1
Cherry Pie-2
Cherry Pie-3
Cherry Pie-4
Cherry Pie-5

COMENTARII (13)

ramo_cata

ramo_cata 1

29.06.2010, 16:18

am o prajitura cu visine la cuptor dar a ta m-a facut sa-mi ploua in gura5 furculite

Laly

Laly 1

29.06.2010, 22:52

Ramo sa stii ca-mi iau barca si tot stau la coada pentru o portie

DIANA B

DIANA B 1

07.02.2011, 15:04

Daca-i preferata ta , tre' sa fie de-li-cioa-saaaaaaaaaaa
Favo !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!