Chesscake

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 3244 vizualizari

 

Bun bunuta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza philadelphia (sau ceva asemanator)
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina de lamaie (plicul meu era de 92 gr)
  • 1/2 pachet unt / margarina
  • 1 pachet biscuiti
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesscake:

Preparare


Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.




Se pun intr-o tava cu margini desmontabile ,unsa cu margarina / unt si se preseaza bine cu degetele ,cu grija pentru ca ard. Se pun deoparte si se prepara crema.


In robot se pune frisca si branza si se amesteca bine.



Separat intr-o craticioara se fierbe 1/4 pahar apa si se adauga gelatina ,apoi celalalt 1/4 pahar apa rece .Se amesteca bine si se adauga zaharul.



Se toarna gelatina peste amestecul de frisca cu branza.





Se amesteca bine.



Se toarna in tava peste biscuiti si se baga la frigider pana a doua zi.



Inainte de a o scoate din tava se unge cu dulceata sau se face o gelatina de fructe deasupra. Important inainte de a desface marginea tavii sa se treaca un cutit intre prajitura si tava sa se desfaca de pe margini sa nu se rupa cand scoateti marginea tavii.Tarta nu se ia de pe fundul tavii.Cand taiati felia aveti grija sa taiati bine biscuitii de sub tarta.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

sandytza 1

26.06.2009, 04:22

Multumesc Bucataras .
Simonik si eu il fac de obicei mai subtire stratul dar acum am ales o tava mai mica ca de obicei deaia a iesit asa si mi-am dat seama ca imi place mai mult asa.

elena1988 1

05.03.2011, 10:48

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!