Chessecake cu cirese

de micki in Dulciuri, 9 Iul 2010 | 5744 vizualizari

 

E un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 160 gr biscuiti obisnuiti
  • 70 gr unt
  • pentru crema:
  • 50 ml sirop de cirese
  • 20 cirese din sirop
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 250 gr crema de branza(tip philadelphia)
  • 500 gr urda
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingura de zahar pudra
  • pentru partea de deasupra:
  • 500 gr de cirese
  • 100 ml de sirop de cirese
  • 8 gr de gelatina in foi
  • 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chessecake cu cirese:

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit.

tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul obtinut intr-un strat subtire dupa care il dam la congelator pentru circa 30 minute.

intre timp pregatim crema:amestecam crema de branza cu urda,zaharul,praful de sare si esenta de vanilie.Gelatina se pune la inmuiat in apa rece apoi se stoarce bine si se topeste in siropul cald.Se adauga si siropul la crema,se amesteca bine,apoi se adauga si ciresele insiropate.

se scoate tava cu blatul din congelator,se adauga si crema deasupra se niveleaza bine,apoi se da la frigider pentru circa 2 ore.

Intre timp pregatim ciresele petru partea de deasupra.Scoatem samburele la toate ciresele,apoi le punem intr-o cratita pe foc cu cele 3 linguri de zahar.Lasam sa fiarba cam 10 minute,apoi adaugam si siropul de cirese in care topim gelatina.
Dupa ce crema s-a intarit,adaugam si stratul de cirese(care trebuie sa fie racit),apoi dam din nou la frigider pentru o noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chessecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 14:40

ce bunatate

adry88 1

11.05.2011, 15:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:06

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars