Chicken pulao

de Brindusa in Pui, 17 Mar 2010 | 2538 vizualizari

 

adica Pilaf de pui pakistanez

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne pui, taiata fasii
  • 5 catei de usturoi, rasi fin (facuti pasta)
  • 5 cm ghimbir, ras fin (facut pasta)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 bucata (3 cm) scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe piper negru
  • 1/4 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita chimion (sau chimen) (zeera)
  • 1 lingurita turmeric (haldi)
  • 4 cesti orez basmati
  • 4 linguri ulei (de porumb am pus eu)
  • sare, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chicken pulao:

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga scortisoara, cuisoare, piper, chimion. Prajeste putin pana ce incep sa sara. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin. Adauga ceapa si caleste la foc mediu (sa nu se arda). Adauga carnea, praful de chilli si turmeric si amesteca-le. Adauga 2 cani de apa (sau supa clara de pui) si lasa sa fiarba la foc mic (poti acoperi cu capac).

In acest timp spala orezul si pune-l in apa 15 minute. Scurge-l printr-o sita deasa. Adauga-l in mancare, cand carnea e aproape facuta.

Daca zeama a scazut prea mult, mai adauga apa (lichidul sa fie cam 1 cm deasupra orezului). Potriveste de sare.

Adu la fierbere, dupa care da focul foarte foarte incet, acopera cu un capac etans si lasa 10 minute. Inchide focul si mai lasa 10 minute.

Serveste cu salata sau muraturi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chicken pulao-0
Chicken pulao-1
Chicken pulao-2
Chicken pulao-3
Chicken pulao-4

COMENTARII (43)

fluturas 1

18.03.2010, 00:20

eu cred ca le-ai infipt unde trebuie!!

Adinuta 1

18.03.2010, 00:23

silvi0ara 1

18.03.2010, 10:48

Veselie mare aici.
Reteta este interesanta si aromataaaaaaa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41