Chifle

de MIUTA in Piine, 20 Mar 2011 | 10380 vizualizari

 

M-a tentat foarte tare micul dejun "fitos"a lui Diaconta si cum sunt o pofticioasa am vrut sa fac si eu.Asa ca m-am hotarat sa fac eu si chiflele.A iesit ceva frumos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • o cana de lapte caldut
  • un cub de drojdie
  • o lingura zahar
  • putina sare
  • ulei de masline
  • seminte de susan,in,floarea soarelui,mac
  • un galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut maiaua am inceput sa framant restul de faina cu maiaua,un praf de sare si lapte caldut.Lapte caldut se pune atat cat sa iasa un aluat potrivit de moale.La sfarsit se framanta cu putin ulei de masline.Se lasa la crescut cca 40 minute.

Am facut chiflele in forma de briose(vezi Lili Musat).Le-am mai lasat la crescut in forma inca 10 minute.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu un galbenus amestecat cu o lingura de ulei si am pus seminte deasupra.

Le-am lasat la cuptor cca 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine alba glazurata in vasul roman