Chifle

de Xandrinne in Piine, 1 Sep 2011 | 1593 vizualizari

 

Chiflele le-am folosit la burgerii de pui, iar reteta lor o am de la o mamica, Alina, care face niste chestii tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat laptele caldut, amestecand cu o lingura in gropita respectiva, cat sa se amestece un pic drojdia cu niscai faina si cu lichidul. Asta e maiaua mea :)

Dupa cateva minute, timp in care drojdia mea se "bulbuceste", amestec bine toate ingredientele, incorporand si sarea. Cam asa procedez eu si la paine. Am framantat aluatul, adaugand si uleiul; vreau sa va spun ca aluatul s-a lucrat foarte usor. M-am oprit din framantat (aluatul nu se mai prindea de mana) si am acoperit castronul cu un prosop curat.

Am lasat la dospit cca 45 de minute. Aluatul, frumos crescut, l-am impartit in 8 bucati, pe care le-am rotunjit cat am putut de bine. Viitoarele chifle le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am mai lasat un pic la crescut.

Le-am uns cu ou batut, am presarat susan si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Nu mai stiu exact cat le-am lasat in cuptor, oricum, s-au copt repede. Asa calde le-am pensulat cu putina apa si le-am scos din tava, dupa care le-am invelit cu un prosopel.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle-0
Chifle-1
Chifle-2
Chifle-3

COMENTARII (6)

alinutzika

alinutzika 1

02.09.2011, 09:08

f bune

Rocsi

Rocsi 1

02.09.2011, 11:37

sunt o iubitoare a painii,chiflelor facute in casa

Laly

Laly 1

02.09.2011, 23:37

Ce bunatate,si noua ne place painea facuta in casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!