Chifle

de _Alina_ in Piine, 26 Sep 2012 | 1336 vizualizari

 

Fiindca piticul meu iubeste chiflele facute in casa m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care eu o fac frecvent. Painicile sunt sanatoase si consistente. O minunatie =P~

 

INGREDIENTE

  • - 650 g faina neagra
  • - 500 g faina alba
  • - 100 g faina de orz
  • - 150 g complex din germeni si tarate de grau
  • - 800 ml apa
  • - 25 g drojdie
  • - 2 lgt sare
  • - 2 lgt zahar
  • - 2 linguri ulei floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

1. Intr-un vas amestecam fainurile.

2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min).

3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina.

4.  Framantam pana ce totul devine omogen.

5. Lasam la dospit 1.30 min.

6. Taiem aluatul in bucati egale si formam mingiute.

7. Puneti intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si lasti sa mai dospeasca 10-15 min.

8. Dati la cuptor 30 min la 190-200°C.

9. Scoateti chiflele si ungeti-le cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti cu un prosop 10 min.

 

TIPS-URI

1

Daca v-ati plictisit de facut chifle puteti sa faceti paine la tava ;).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle 179414
retete culinare - Chifle 179415
retete culinare - Chifle 179416
retete culinare - Chifle 179417
retete culinare - Chifle 179418

COMENTARII (19)

merisor 1

26.09.2012, 18:55

ce bune si ce bine arata!

Sim0na 1

26.09.2012, 21:19

Mmm.. ce dor mi-ai facut de o painica de casa.. Asteptam sa treaca caldurile astea si ma pun la treaba! Si noi iubim painea de casa!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:20

painica de casa e ea mai buna!!! Si mirosul.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55