Chifle aromate

de Corinuta in Piine, 3 Noi 2012 | 1326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 1 cana apa
  • 2 linguri unt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aromate:

Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, apoi sarea, untul moale si verdeata tocata. Ultima se adauga faina si se framanta bine, apoi acoperim aluatul si-l lasam la crescut intr-un loc caldut.

Dupa jumatate de ora se imparte aluatul in parti egale si cu mainile unse cu ulei se formeaza chiflele. Ies cam 10 chifle care se pun in tava si se ung cu ulei, apoi se mai lasa sa creasca cam 10 minute. Intre timp se da drumul la cuptor, iar apoi se introduc chiflele si se coc la 200 de grade cam jumatate de ora.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle aromate-0
Chifle aromate-1
Chifle aromate-2
Chifle aromate-3
Chifle aromate-4
Chifle aromate-5
Chifle aromate-6
Chifle aromate-7

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.11.2012, 21:50

Mmmm prea bune.Una e a mea

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:06

ancutsa 1

19.07.2016, 18:04

Arata foarte bine, interesanta alegere cu tot felul de ierburi aromate! Mi-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20