Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

de simona72 in Piine, 16 Ian 2017 | 3713 vizualizari

 

Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri unt gras
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite negrilica
  • Pentru umplut: branza roquefort
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou pentru uns
  • Sare roz grunjoasa
  • Negrilica
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza:

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai cere, mai adaugati putina faina. Asta depinde cat dovleac ati pus si cat era de zemos dovleacul… Dupa framantare puneti aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 40 minute.

Dupa ce aluatul a dospit, luati cate o bucata de aluat, puneti in mijloc o bucata de branza, adunati marginile si modelati intre palme, dandu-i forma rotunda. Puneti in tava cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Le ungeti cu ou batut, presarati deasupra sare roz grunjoasa si seminte de negrilica. Le lasati din nou la dospit pentru inca 20 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc chiflele la foc mediu, 170-180 grade C, pentru maxim 20 minute, pana sunt rumene deasupra. Daca nu ati sigilat bine chiflele cu branzica inauntru, in timpul coacerii aceasta va iesi cate putin pe dinafara…Sa va fie de folos!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt