Chifle ca pe vatra

de La Ancuta in Piine, 18 Mai 2011 | 1328 vizualizari

 

by Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 425 g faina
  • 150 ml lapte
  • 175 ml apa
  • 35 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 12 g drojdie proaspata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.

Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Mai adaugam faina, daca este nevoie.

Formam o bila, acoperim si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat. Formam chiflele (mie mi-au iesit 6 bucati) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit si apoi le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la 220 de grade pentru ~20 de minute.
Scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Sunt tare bune si pufoase.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle ca pe vatra-0
Chifle ca pe vatra-1
Chifle ca pe vatra-2
Chifle ca pe vatra-3
Chifle ca pe vatra-4

COMENTARII (31)

kamy

kamy 1

19.05.2011, 22:24

bine mai arata

La Ancuta

La Ancuta 1

19.05.2011, 22:33

Multumesc Kamy

ionela2682

ionela2682 1

02.06.2011, 20:49

ce dolofane ....super....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!