Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

de LUK in Piine, 2 Mar 2011 | 4080 vizualizari

 

inspiratia a fost Ruxy si ii multumesc mult mult(de aceea nu mi-am permis sa schimb titllul retetei)..sunt foarte bune!..eu am fcaut doar la jumatate cantitatile date de ea ca mi-am zis sa fie doar asa de incercare..data viitoare o sa fac portie dubla..

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina(eu am folosit faina pentru prajituri)
  • 150ml lapte
  • 175ml apa
  • 35gr unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de zahar
  • 5gr drojdie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux:

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a incalzit lichidul..nu fierbinte ,doar caldut.In mijlocul fainii am pus drojdia,peste drojdie zaharul.Pe margini am pus sarea.Am turnat untul peste faina si am framantat pana s-au omogenizat ingredietele si aluatul a devenit elastic.Folosi ti va de faina, daca aluatul se lipeste atunci cand il framantati..pudra ti va mainile cu faina si continuati pana cand obtineti un aluat un pic elastic.Ii dam o forma rotunda,pudram cu putina faina silasam o ora la dospit.Dupa o ora modelam chiflele,le ungem cu lapte,pudram cu faina si le coacem.Eu le-am copt in cuptorul preincalzit la 200de grade 25 de minute.Reteta originala spune ca ele sa fie copate 16min la 220 de grade.Cred ca depinde de cuptor..al meu e electric.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie