Chifle cu branza si cartofi

de merisor in Piine, 10 Mar 2015 | 4021 vizualizari

 

Nu pot sa va spun decat ca au iesit niste pufosenii care au disparut imediat din vas, cu toate ca i-am avertizat sa nu le consume prea calde ca s-ar putea sa nu pice bine la stomac . Nu ma asculta nimeni in casa asta.... :))))))

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea cartofilor:

  • 2 cartofi medii
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr unt

Pentru aluat:

  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • piureul de cartofi rezultat
  • 1 lingura smantana
  • 250 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 150 gr branza telemea, veche
  • aprox. 700 gr faina

In plus:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
  • putin ulei de masline
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza si cartofi:

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi.
Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare.

Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.

Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine.

Ii lasam sa se raceasca usor.

Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina.

Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.

Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele.

Coacem chiflele la 180 de grade pentru 40 de minute.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se rupa fierbinti pentru ca vor lasa senzatia de necopt la interior.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370523
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370524
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370525
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370526
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370527
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370528
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370529
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370530
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370531
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370532
retete culinare - Chifle cu branza si cartofi 370533

COMENTARII (43)

Lau 1

11.03.2015, 14:03

Geanina87 1

11.03.2015, 22:12

roxana_simona 1

15.03.2015, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D