Chifle cu capsuni

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 395 vizualizari

 

Da , stiu ca nu mai sunt capsuni , dar in asteptarea sezonului poate gasim o varianta sa le inlocuim cu alte fructe dupa preferinta

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • o priza sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr capsuni
  • 1 banana
  • 250 gr mascarpone
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu capsuni:

Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte  , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul  si le dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade . Coacem chiflele  pana se rumenesc usor. Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar.Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .

Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat  si banana mixata .Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Rocsi 1

12.11.2014, 22:05

Ce frumusele sunt!

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:33

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S