Chifle cu iaurt

de Bunica in Piine, 23 Feb 2013 | 3780 vizualizari

 

chifle cu iaurt pufoase si buneeeee!

 

INGREDIENTE

  • 200 g.faina neagra
  • 350 g faina alba
  • 350 g. iaurt de baut
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25g. drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • o ligurita mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute .

Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai  adauga faina.Eu am adaugat inca vreo 30 g.

Aluatul se lasa la dospit 30-45 minute.

Se portioneaza in 6 bile care se framanta .

O tava termorezistenta se unge cu ulei .

Chiflele se aseaza in tava,se ung cu ou si se presara cu mac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil pentru 40-45 minute.Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt coapte, se scot din tava si se invelesc cu un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

23.02.2013, 21:28

fetelor

diaconta 1

23.02.2013, 22:45

ce pufoase

Merisor 1

24.02.2013, 07:24

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan