Chifle cu lapte si seminte asortate

de Oana in Piine, 20 Noi 2009 | 4048 vizualizari

 

Vladut a avut pofta de chifle, asa ca m-am executat :)

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte caldut
  • 60 g unt moale
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 si 1/2 linguri rase cu zahar
  • 500 g faina
  • 2 lingurite rase cu drojdie granulata
  • seminte pentru decor (de floarea soarelui, de in, susan, mac)
  • un ou batut pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte si seminte asortate:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit o ora. Eu am pus toate ingredientele, in aceasta ordine, la masina de paine si am selectat programul de framantat si dospit.

Se infaineaza masa de lucru, se pune aluatul si se modeleaza sub forma de sul, apoi se taie cu cutitul mici bile. Mie mi-au iest 14 bucati.

Se aseaza intr-o tava cu pergament, se acopera si se mai lasa la dospit jumatate de ora. Se cresteaza chiflele cu cutitul, apoi se ung cu ou batut cu ajutorul unei pensule, dupa care se pun deasupra semintele.

Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar. Sunt foarte pufoase si bune pentru micul dejun!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle cu lapte si seminte asortate-0
Chifle cu lapte si seminte asortate-1
Chifle cu lapte si seminte asortate-2
Chifle cu lapte si seminte asortate-3
Chifle cu lapte si seminte asortate-4
Chifle cu lapte si seminte asortate-5
Chifle cu lapte si seminte asortate-6
Chifle cu lapte si seminte asortate-7
Chifle cu lapte si seminte asortate-8
Chifle cu lapte si seminte asortate-9

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

22.11.2009, 19:41

nu am mai mancat de ceva timp chifle si paine in casa...eu nu ma incumet sa fac acasa la mine cand eram acasa facem acumdar cred ca am sa incerc neaparat reteta ta

Oana 1

23.11.2009, 15:39

Lumi, poate ii ceri Mosului si o masina de paine , ce zici? Oricum, cred ca se fac repede si framantate cu mana si apoi lasate la dospit.

luminita20_2006 1

23.11.2009, 22:24

buna idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41