Chifle cu leurda umplute cu branza

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2012 | 1054 vizualizari

 

Aromate, sanatoase si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda

Glazura:

  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda umplute cu branza:

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il  intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle cu leurda umplute cu branza-0
Chifle cu leurda umplute cu branza-1
Chifle cu leurda umplute cu branza-2
Chifle cu leurda umplute cu branza-3
Chifle cu leurda umplute cu branza-4
Chifle cu leurda umplute cu branza-5
Chifle cu leurda umplute cu branza-6
Chifle cu leurda umplute cu branza-7
Chifle cu leurda umplute cu branza-8

COMENTARII (17)

jolygina

jolygina 1

13.05.2012, 22:08

bune

Sim0na

Sim0na 1

15.05.2012, 08:29

Ce bun trebuie sa fie...

lia maria

lia maria 1

19.05.2012, 17:23

jolygina
Sim0naWorld

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!