Chifle cu măsline negre

de DinDragostePentruGatit in Piine, 2 Apr 2012 | 1445 vizualizari

 

Îmi place mult pâinea de casă, şi mai mult îmi place s-o pregătesc. Am făcut mai multe tipuri de pâine până acum, chifle n-am avut ocazia. Am fost mulţumită de felul cum au ieşit...au fost gustoase. Să vă spun cum le-am făcut...

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină;
  • 50 g tărâțe de grâu;
  • 280-300 mL apă călduță;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 100 g măsline fără sâmburi;
  • 50 mL ulei de măsline;
  • 1 lgț sare;
  • 1 lgț zahăr.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu măsline negre:

Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din măsline.

Maia: Drojdia se dizolvă în 50 mL de apă (din volumul total de 280-300 mL), o linguriță de zahăr și câteva linguri de amestec făină+tărâțe, până se obține o pastă de consistența smântânii. Se acoperă și se lasă timp de 10-15 minute. După acest timp se amestecă maiaua cu făina, uleiul și restul de apă. 

După ce a crescut aluatul se frământă bine timp de  5 minute, se împarte în 12 părţi şi se modelează chiflele. Se lasă la crescut, în tava acoperită, pentru 10-15 minute şi se coc la temperatura de 180 grade C timp de 25 de minute. 

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu măsline negre 155642
retete culinare - Chifle cu măsline negre 155643
retete culinare - Chifle cu măsline negre 155644
retete culinare - Chifle cu măsline negre 155645
retete culinare - Chifle cu măsline negre 155647
retete culinare - Chifle cu măsline negre 155649

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:35

ce bine arata

iri_iri 1

03.04.2012, 21:38

una unsa cu unt vreau si eu

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:00

frumos prezentate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29