Chifle cu pui si bacon

de aditochi in Pui, 10 Iun 2013 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame faina
  • 15 grame drojdie
  • zahar 10 grame
  • lapte 100 ml
  • ulei 1 lingura
  • sare 15 grame
  • 1 piept pui
  • 2-3 feliute bacon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu pui si bacon:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si uleiul.In Laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul si se lasa sa stea 10 minute.Apoi laptele se toarna peste faina si se framanta pana cand rezulta un aluat nelipicios.Aluat este lasat la dospit pana cand isi dubleaza marimea.Se fac mingiute de marimea dorita si se aseaza in tava de copt si se mai lasa la crescut 10-15 minute.Apoi se baga la cuptor la 180 grade timp de 20-30 minute, aici depinde si de cuptor.Eu imi dau seama cand sunt gata dupa culoare.Dupa ce le-am scos din cuptor le punem pe un tocator de lemn,acoperite cu un prosop si le lasam pana se mai racesc.Abia apoi le putem taia.

Pieptul de pui il tinem 1 ora in bait cu diferite condimente.Nu folosesc mereu aceleasi condimente dar uleiul, Cimbrul,sarea si piperul sunt nelipsite.Mai putem folosi zeama de lamaie,vin alb sau rosu si otetul balsamic da rezultate bune.Pieptul de pui l-am facut la tigaie in putin unt.La fel am procedat si cu bucatile de bacon.

Dupa cum cred ca v-ati dat seama nu am cele mai exacte retete.

Bucataria nu este farmacie.Totul sta in simtirile fiecaruia si in gust.Se prea poate ca 1 gram de sare sa fie mai "sarat" decat acelasi gram de sare cules din alta salina.Asadar sper sa va obisnuiti cu stilul meu mai liber.Postez mai multe poze cu diferiti pui cu bacon de i-am facut de-a lungul timpului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Tabita _ 1

11.06.2013, 11:11

Super bun!

aditochi 1

11.06.2013, 11:42

Multumesc frumos.Asa este mai corect chifle cu pui si bacon.

Rocsi 1

11.06.2013, 12:08

Mmm ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri rapide de pui cu bacon