Chifle cu seminte

de Rux in Piine, 9 Mai 2011 | 1998 vizualizari

 

a la Ruxy desigur.................mari, pufoase si foarte gustoase...iar calde sunt o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina si inca doua trei linguri pentru framantat
  • 400 ml lichid din care jumatate lapte jumatate apa 
  • 2 linguri mari pline de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri rase zahar( brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 cana de seminte crude de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai lipeste aluatul de maini, pentru asta vom mai avea nevoie de cateva linguri de faina.

Acoperim cu un servet si lasam la cald 40 de minute( langa aragazul cu focul aprins).

Asezam in tava o foaie de copt( pergament) si dam forma chiflelor ( impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale).

 Dupa 10-15 min, le ungem cu galbenus( caldut) si asezam semintele , le mai lasam la crescut inca aprox. 20 de minute.

Incingem cuptorul la 180 grade si coacem chiflele pentru 25-30 de minute in functie de cuptor...apoi le servim cu pofta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle cu seminte-0
Chifle cu seminte-1
Chifle cu seminte-2
Chifle cu seminte-3
Chifle cu seminte-4
Chifle cu seminte-5

COMENTARII (31)

Rux

Rux 1

10.05.2011, 11:12

Motan

divainbucatarie

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:28

mamaieelena

mamaieelena 1

17.05.2011, 07:00

bune si frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!