Chifle cu seminte

de Carmen in Piine, 1 Sep 2016 | 3149 vizualizari

 

De ce aleg sa fac chifle in loc de paine?
1. Pentru ca se coc mai repede
2. Evit firimiturile rezultate la feliere
3. Mult mai aspectuase
4. Se mentin proaspete mai mult decat painea
5. Toata lumea le iubeste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 500 apa sau apa si lapte
  • 3 - 4 linguri de ulei
  • seminte de dovleac, susan, mac , ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta inimii. Se formeaza chiflele care se lasa la crescut, se ung cu ou batut si se presara seminte si apoi se coc la 175 de grade timp de 20 - 30 minute functie de cuptor

TIPS-URI

1

maiaua o fac direct in mijlocul castronului in care am pus faina

2

o tava cu apa sub tava chiflelor si crescuta temperatura cu 10 grade va avea ca rezultat o coaja moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

02.09.2016, 09:32

mirela0911 1

03.09.2016, 19:29

Bune!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:25

Minunat de bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru micul dejun