Chifle cu unt

de Rux in Piine, 25 Ian 2012 | 1758 vizualizari

 

S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 500 ml apa
  •  700 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar( brun)
  • 3 linguri de lapte pentru uns
  • 2 pliculete de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.

Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.

Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.

Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.

Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.

Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor.  Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu unt 142406
retete culinare - Chifle cu unt 142407
retete culinare - Chifle cu unt 142408
retete culinare - Chifle cu unt 142409
retete culinare - Chifle cu unt 142410

COMENTARII (45)

mirela0911 1

26.01.2012, 23:03

Ce bine merg la micul dejun!

kamy 1

26.01.2012, 23:10

chifleeeeeeeeeeee si eu vreau dimi sa-i pus sabinei pachet la scoala

Rux 1

27.01.2012, 09:33

Puuup fetelor...si pentru Sabynut trimit chiflute dar trebuie sa fac altele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: