Chifle cu unt

de RuxyRux in Piine, 25 Ian 2012 | 3860 vizualizari

 

S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 500 ml apa
  •  700 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar( brun)
  • 3 linguri de lapte pentru uns
  • 2 pliculete de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.

Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.

Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.

Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.

Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.

Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor.  Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mirela0911 1

26.01.2012, 23:03

Ce bine merg la micul dejun!

kamy 1

26.01.2012, 23:10

chifleeeeeeeeeeee si eu vreau dimi sa-i pus sabinei pachet la scoala

RuxyRux 1

27.01.2012, 09:33

Puuup fetelor...si pentru Sabynut trimit chiflute dar trebuie sa fac altele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher